Környezettudatos esküvői tippek

Szerencsére egyre többen figyelünk arra, hogy létünkkel minél kevésbé terheljük a bolygót! Ezt az esküvőkön is meg lehet valósítani, egy kis odafigyeléssel. Ehhez hoztam egy pár tippet nektek.
Ajánlatkérés

Dekorációnak használhattok cserepes virágot, vágott virág helyett. Nagyon jól mutat az asztal közepén. Szervezzétek meg a násznép utaztatását, hogy ne legyenek üres kocsik!

Esetleg felajánlhattok külön buszos utazást is. Ültető kártya helyett nagyon vicces vagy épp hangulatos is lehet, ha kis muffinokra ráírjátok a neveket, és azt teszitek ki, vagy lefestett kavicsokra írjátok. Sokkal egyedibb és környezettudatosabb is. Fa ültetés, kicsit másképp.

Környezettudatos esküvői tippek

Kérjétek meg a vendégeket, hogy még az esküvő előtt minden család ültessen valahol egy fát, és készítsen egy selfiet amit aztán elküldenek nektek. Készítsetek belőle slideshowt és az este folyamán vetítsétek le.A környezetnek is jót tesz, és garantáltan ti fogtok eszébejutni a családnak akárhányszor ránéznek. Megkérhetitek a vendégeket, hogy 'belépőként' egy általatok összeállított listából választva, utaljanak egy egy jelképes összeget alapítványoknak, szervezeteknek. Ez nem igazán környezettidatos, inkább csak szép gesztus.

A köszönetajándékokat válasszátok szervezetek munkáiból. Esetleg kis cserépbe ültetett fűszernövényt, is adhattok. Kerüljétek el a héliumos lufit és az eldobható szívószálakat! Sokkal elegánsabb ha a papír szalvéta helyett inkább igényes, textil szalvétát használnak a vendégek. Érdeklődjetek a helyszínen, hogy van-e erre lehetőség! A szertartások közötti megvendégeléshez használjatok műanyag helyett, fa vagy bambuszból készült evőeszközöket, poharakat. Konfettit előre készíthettek levélből kilyukasztott, vagy aprított szárított virágsziromból.

Környezettudatos esküvői tippek

Az asztalokra kitett üdítőknél, pet palackok helyett válasszatok betétdíjjas üvegeket. Elhelyezhettek limonádés vagy szódás csapokat is. Meghívó helyett videóüzenet!

Ez lehet személyre szóló is. Ha mégis ragaszkodtok a papírformához akkor is lehet újrahasznosított alapanyagokból, és megkérhetitek a vendégeket is, hogy a meghívó borítekját használják a menyasszonytáncnál. Így többszörösen is fel lesznek használva.

Dolgozzunk együtt!

Szóljon a nagy napot megelőző készülődés időszaka a soha vissza nem térő pillanatok megéléséről!